سند مالکیت معارض

مالکیت معارض
سندی که ثبت آن مؤخر بر ثبت سند دیگری باشد، سند مالکیت معارض گفته میشود. این صفت (سند مالکیت معارض) تا زمانی وجود قانونی دارد که حکم قطعی به صحت آن سند از سوی دادگاه صادر نشده باشد. تعارض یادشده، ممکن است نسبت به اصل ملک یا حدود آن و یا حقوقی ارتفاقی آن باشد.
گردش کار

اداره ثبت به محض اطلاع از صدور اسناد معارض، باید وجود سند مالکیت معارض (ثبت مؤخر) و همچنین سند مالکیت مقدم را به دفاتر اسناد رسمی مربوطه بصورت کتبی ابلاغ و گزارش کار را به هیأت نظارت ارسال کند.
سپس نماینده و نقشهبردار ثبت به محل وقوع ملک میرود و با توجه به حدود مندرج در پرونده ثبتی و حدود پلاکهای مجاور، نقشه پلاک را ترسیم و مقدار تعارض را در نقشه ترسیمی مشخص میکند.

تعارض مشخصشده از طرف اداره کل ثبت استان به «هیأت نظارت» ارسال میشود. هیأت نظارت موضوع را بررسی میکند و رأی مربوطه را صادر و به اداره ثبت ارسال میکند.

اداره ثبت رونوشت رأی را برای اطلاع ذینفع به مدت 20 روز در تابلو اعلانات ثبت محل، الصاق و چنانچه ظرف این مدت به رأی هیأت نظارت اعتراض نشود، رأی را اجرا میکند. در صورت دریافت اعتراض در مدت مذکور، سوابق موضوع به «شورای عالی ثبت» ارسال میشود.

پس از بررسی موضوع در شورای عالی نظارت، پاسخ به اداره ثبت ارسال میشود.

چنانچه دارنده سند مالکیت معارض تا مدت دو ماه از اخطاریه معارض بودن سند مالکیت به دادگاه برای طرح دعوی مراجعه نکند، دارنده سند مالکیت مقدمالصدور میتواند با اخذ گواهی عدم طرح دعوی از دادگاه و تقدیم آن به اداره ثبت بطلان سند مالکیت معارض را خواستار شود.
در این حالت، اداره ثبت بطلان سند مالکیت معارض را نسبت به مورد در ستون ملاحظات ثبت ملک قید و مراتب را به دارنده سند مزبور و دفاتر اسناد رسمی اعلام می کند. همچنین اگر سند مالکیت معارض در اختیار اداره ثبت باشد، آن را باطل و ضمیمه پرونده ثبتی میکند.
واقعا اطلاعاتی که در اختیار بقیه قرار میدین ،کاربردیه
خیلی ممنون
موفق باشین🙏
انشالله که همینطوره
سلام، پس ما زیاد کار داریم، نماینده ثبت گفت میام بازدید و تمامه، اصلش بازدیده است…
بله فعلا در گام نخست هستید