هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

نشریات، دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌های مهم داخلی

حوزه روسازی راه، راه‌آهن، بندر و فرودگاه


دانلود مشخصات فنی عمومی راه «تجدید نظر دوم»– نشریه شماره 101- سال 92

نشریه 101، تحت عنوان «مشخصات فنی عمومی راه- تجدید نظر دوم» از نوع گروه اول (لازم‌الاجرا) است که از تاریخ 1392/10/01 ابلاغ شده است. نشریه 101 در سال 1364، بمنظور ایجاد هماهنگی و یکنواختی در طرح و اجرای پروژه‌های راه‌سازی کشور و رعایت اصول، روش‌ها و فنون اجرایی متناسب با امکانات موجود و سازگار با شرایط و مقتضیات اقلیمی کشور تهیه شد. سپس در سال 1382 تجدید نظر اول آن و در سال 1392 تجدید نظر دوم آن تهیه و ابلاغ شد. آخرین نسخه ابلاغ‌شده (تجدید نظر دوم) در بیست‌وپنج فصل زیر نگارش شده است: 1-تعریف‌ها، 2-عملیات خاکی، 3-پی‌کنی ابنیه فنی، 4-بتن و بتن مسلح، 5-کارهای بنایی، 6- شمع‌کوبی و شمع‌ریزی و سپرکوبی، 7-ضوابط قالب‌بندی، لوله‌ها و مجراهای مدفون در بتن و درزهای اجرایی، 8-کنترل فرسایش خاک، 9-قنات‌ها، 10-کارهای فلزی/جان‌پناه/عایقبندی و اندود، 11-زهکشی و تخلیه آب‌ها، 12-قشر زیراساس، 13- اساس، 14-قیر در راه‌سازی، 15-اندود نفوذی (پریم‌کت)، 16-اندود سطحی (تک‌کت)، 17-آسفالت‌های حفاظتی، 18-آسفالت سرد، 19-آسفالت ماکادام نفوذی، 20-آسفالت گرم و بتن آسفالتی، 21-رویه‌های شنی و شانه رویه‌های آسفالتی و بتنی، 22-ژئوسنتتیک‌ها در راه‌سازی، 23-تونل، 24-دستورالعمل‌های ایمنی و بهداشت حرفه‌ای در کارهای راه‌سازی، 25- استانداردهای مشخصات و آزمایش‌ها.

لازم بذکر است که در سال‌های اخیر فصولی از نشریه 101 بازنویسی شده است که هنوز در مرحله نظرخواهی است و قابل استناد نیست. برخی از این فصول بشرح زیر است: 

دانلود آیین‌نامه روسازی آسفالتی راه‌های ایران– نشریه شماره 234- سال 90

آیین‌‌­نامه روسازی آسفالتی راه‌­های ایران، از نوع گروه اول (لازم‌­الاجرا) است که تجدید نظر اول آن در سال 1390 ابلاغ شده است. این آیین‌­نامه در برگیرنده ضوابط و معیارهای طراحی روسازی راه‌­های آسفالتی است که با استفاد از معیارهای خارجی و تجارب راهسازی کشور تهیه شده است. نشریه 234 بهمراه نشریه 101 مراجع اصلی ضوابط طراحی راه­‌های آسفالتی در ایران محسوب می‌شوند. آیین‌­نامه روسازی راه‌­ها در سیزده فصل بشرح زیر نگاشته شده است. 1- کلیات، 2- بستر روسازی، 3- زیراساس، 4- اساس، 5- قیر در راهسازی، 6- اندودهای نفوذی و سطحی، 7- آسفالت­‌های حفاظتی، 8- آسفالت سرد، 9- آسفالت گرم، 10- ترافیک، 11- طرح روسازی راه، 12- بهسازی و روکش آسفالت، 13- آسفالت ماستیک درشت­‌دانه.

دستورالعمل لازم‌­الاجرا: رعایت مفاد این دستورالعمل برای دستگاه‌های اجرایی، مهندسان مشاور، پیمانکاران و سایر ذی‌نفعان الزامی و تغییر در مفاد آن­‌ها ممنوع است.

دانلود راهنمای بهسازی رویه‌های آسفالتی و شنی– نشریه شماره 296- سال 83

نشریه 296 در سال 1383، با عنوان «راهنمای بهسازی رویه‌های آسفالتی» از نوع گروه سوم، ابلاغ شد. بعبارت دیگر، دستگاه‌های اجرایی، مهندسان مشاور، پیمانکاران و سایر عوامل می‌توانند از این نشریه به عنوان راهنما استفاده نمایند و در صورتی‌که روش‌ها، دستورالعمل‌ها و راهنماهای بهتر در اختیار داشته باشند، رعایت مفاد این نشریه الزامی نیست. بهسازی رویه‌های آسفالتی و شنی یعنی رفع نواقص و خرابی‌های سطحی و بنیادی. انجام تعمیرات سریع و به‌موقع خرابی‌های روسازی باعث جلوگیری از تبدیل خرابی‌های سطحی به خرابی‌های بنیادی، افزایش دوام و کاهش هزینه‌های مربوط به نگهداری و بهره‌برداری از روسازی می‌شود. نشریه 296 در نه فصل بشرح زیر تدوین شده است: 1-طبقه‌بندی راه، 2-طبقه‌بندی روسازی، 3-خرابی‌های روسازی، 4-روش ارزیابی و سنجش وضعیت روسازی‌ها، 5-رویه‌های شنی، 6-وسایل و تجهیزات ارزیابی روسازی‌ها، 7-بهسازی و احیای رویه‌های آسفالتی و شنی، 8-بهسازی و روکش آسفالتی، 9-ملاحظات اقتصادی.

دانلود دستورالعمل طراحی، اجرا و نگهداری روسازی بتنی راه‌ها– نشریه شماره 731- سال 96

نشریه 731 در سال 96 تهیه و رعایت کامل مفاد آن از 1397/01/01 الزامی شد. از تاریخ مذکور، نشریه شماره 354 با عنوان «راهنمای طراحی و اجرای بتن غلتکی در روسازی راه‌های کشور» فاقد اعتبار شد. ضابطه شماره 731 از نوع گروه دوم است. این نشریه در چهار فصل بدین شرح نگاشته شده است: 1-کلیات، 2-طراحی، 3-اجرا، 4-نگهداری.

گروه دوم: دستورالعمل‌هایی که بطور کلی و برای موارد عادی تهیه می‌شود و بر حسب مورد و با توجه به کار مورد نظر، در حدود قابل قبولی که در دستورالعمل تعیین شده، قابل تغییر و تطبیق هستند. معمولاً ضوابطی که بصورت بولد در متن دستورالعمل آمده‌اند، قابل تغییر نیستند.

دانلود دستورالعمل ارزیابی کیفیت و مشخصات فنی عملیات اجرا شده– ضابطه شماره 773- سال 98

ضابطه شماره 773 با عنوان «دستورالعمل ارزیابی کیفیت و مشخصات فنی عملیات اجرا شده» در سال 1398 تهیه و ابلاغ شد. این ضابطه از نوع گروه اول (لازم‌الاجرا) است که استفاده از آن از تاریخ 1399/04/01 الزامی اعلام شده است. بکارگیری این دستورالعمل در رسیدگی به مشخصات فنی تمامی عملیات اجرا شده پروژه‌های ساخت‌وساز کشور از جمله عملیات خاکی، تثبیت (با آهک، سیمان یا امولسیون قیری)، زیراساس، اساس، بالاست و عملیات آسفالتی، انواع رویه‌های بتنی و سایر عملیاتی که کارفرما مشخص می‌کند، الزامی است. این ضابطه در یازده فصل و هفت پیوست بدین شرح نگارش شده است: 1-کلیات، 2-روش محاسبه ضریب پرداخت صورت وضعیت‌های موقت و قطعی، 3-محاسبه ضریب پرداخت عملیات خاکریزی، 4-محاسبه ضریب پرداخت عملیات زیراساس، 5-محاسبه ضریب پرداخت عملیات اساس، 6-محاسبه ضریب پرداخت عملیات تثبیت، 7-محاسبه ضریب پرداخت عملیات آسفالتی، 8-محاسبه ضریب پرداخت رویه‌های بتن غلتکی، 9-محاسبه ضریب پرداخت رویه‌های بتنی ساده درزدار، 10-محاسبه ضریب پرداخت عملیات بالاست، 11- سایر عملیات، پ1- روش ضریب پرداخت، پ2- موقعیت نمونه‌گیری تصادفی، پ3- فهرست نمادها، پ4- گردش کار نمونه‌برداری، پ5- نحوه پذیرش آزمایشات پیمانکار، پ6- جداول خلاصه، پ7- مثال حل‌شده.

دستورالعمل لازم‌­الاجرا: رعایت مفاد این دستورالعمل برای دستگاه‌های اجرایی، مهندسان مشاور، پیمانکاران و سایر ذی‌نفعان الزامی و تغییر در مفاد آن­‌ها ممنوع است.

دانلود ضوابط طراحی، اجرا و نگهداری روسازی بنادر– نشریه شماره 884- سال 1403

این دستورالعمل از گروه لازم‌­الاجرا بوده که ویرایش نخست آن در سال 1403 برای نظرخواهی منتشر شد. از تاریخ 1404/01/01 در قراردادهای جدید، برای همه طرح­‌هایی که از محل اعتبارت وجوه عمومی منعقد می‌­شوند و یا به صورت مشارکت عمومی خصوصی انجام می­‌شوند، لازم‌­الاجرا است و من‌بعد نشریه شماره 391 فاقد اعتبار است. این دستورالعمل بصورت جامع و شامل ضوابط در سه بخش طراحی، اجرا و نگهداری روسازی بنادر است. انواع روسازی­‌های متداول در بنادر شامل روسازی آسفالتی، روسازی بتنی، روسازی بلوکی بتنی، روسازی بتن غلتکی و روسازی شنی در حیطه ضوابط نشریه 884 است. نشریه 884 در هفت فصل بشرح زیر نگاشته شده است: 1- تعاریف، 2-شناسایی و ارزیابی خاک واقع در محوطه بنادر، 3-معرفی انواع روسازی‌های متداول بنادر، 4-طراحی روسازی بنادر، 5-اجرای روسازی بنادر، 6-ترمیم، نگهداری و بهره‌­برداری روسازی بنادر، 7-پیوست­‌ها.

دستورالعمل لازم‌­الاجرا: رعایت مفاد این دستورالعمل برای دستگاه‌های اجرایی، مهندسان مشاور، پیمانکاران و سایر ذی‌نفعان الزامی و تغییر در مفاد آن­‌ها ممنوع است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *